Bestorps Trygghetsboende

Bestorp serviceboende

Nuvarande fastighetsägare, Bonäsudden Fastighets AB, valde att satsa på en ny bergvärmeanläggning till förmån för den tidigare pelletsanläggningen kompletterad med oljeeldning.

Himmelsby Gårdshotell

Himmelsby Gårdshotell

Hit kommer gäster för miljöombyte, njutning, avkoppling och den goda maten. Med andra ord så skall hotellrum värmas och kylas, det romerska badet skall ha ett varmare klimat, poolerna skall ha olika temperaturer och konferensrum och matsalar skall ha rätt temperatur.

Kvarteret Kaniken

Kvarteret Kaniken

Fastigheten, som upptar hela kvarteret, har historiskt varit uppvärmd av fjärrvärme. Idag hämtas större delen värmen ur 14 st. borrhål och fjärrvärmen tjänar som tillskott under den kallaste perioden av året. Energihålen laddas dessutom av ett återvinningsbatteri placerat i fastighetens frånluftskanal.

Nygatan

Nygatan

Varje huskropp innehåller fyra lägenheter, de nedre med terrass och de på ovanvåningen med balkong. Värmepumpen, som arbetar utan tillskott från annan värmekälla, förser husen med värme och varmvatten via ett kulvertsystem.

OEM Logistikcenter

OEM Logistikcenter

Att få projektera och installera undercentraler åt en av Europas ledande leverantörer av komponenter för industriautomation är lika häftigt som det låter. Hela processen genomsyrades av fokus på lösningar och kvalitet. OEM är en beställare med en tydlig målbild; tekniskt, ekonomiskt och miljömässigt.

Skobes Kisa

Skobes Kisa

Som fullblodiga Volvo-förare var det lite extra roligt att få vara en av leverantörerna till den fullskaliga ombyggnaden på Skobes Kisa-anläggning. Lokalen inrymmer utställning med butik, verkstad och däckhotell. Anläggningen är uppkopplad via IVT Anywhere vilket innebär att vi har full kontroll över driften i realtid.

Timmerö

Timmerö

Energiförbrukningen för uppvärmning och varmvatten hamnar under 4 000 kWh/år och lägenhet. Här övervakar och justerar Linds & Källmans värmen via IVT Anywhere. Värmepumpen, IVT Geo 200, hämtar sin energi ur fyra energihål vilka tillsammans levererar ca 68 000 kWh/år.